Víno Peru - starodávná kultura, moderní vína Vína Queirolo - kvalitní vína a Pisco z exotického Peru Vína Tabernero - kvalitní vína a Pisco z exotického Peru Vína Tacama - kvalitní vína a Pisco z exotického Peru
Vína a Pisco z Peru Vína a Pisco z Peru Vína a Pisco z Peru Vína a Pisco z Peru Vína a Pisco z Peru

Historie vinařství Tabernero

Vinařství Tabernero patří mezi nejdůležitější vinařství v Peru s nejmodernější infrastrukturou, která umožňuje vyrábět vína vysoké kvality a plnit nejnáročnější požadavky svých odběratelů.

Vinařství Tabernero bylo založeno v roce 1897 v údolí Chincha, provincie Ica, 200 km na jih od hlavního města Limy. V tomto údolí se pěstuje vinná réva od svého počátku, kdy byla prvně dovezena do Peru, neboť nabízí vhodné klimatické podmínky a úrodnou půdu. Ve 30. letech 20. století vinařství koupila italská rodina Rotondo, která disponovala dlouhou zemědělskou tradicí a po generace předávanou technikou výroby vína.

Pisco

Růst a rozvoj firmy byl dynamický a ve své době používala nejmodernější technologie v Peru. V polovině 60. let 20. století vojenská vláda vyvlastnila pozemky všech peruánských farmářů a zničila tak veškeré úsilí, které bylo až do té doby vynaloženo. Na konci 70. let 20. století, kdy skončila vojenská vládní diktatura, začal dlouhý a obtížný renovující proces, který zahrnoval znovunabytí půdy, expanze vinařské infrastruktury a technologie společně s novými požadavky trhu.

Pisco

V současné době vinařství Tabernero obhospodařuje více než 250 ha vinic a používá nejnovější technologie, které zajišťují kvalitu jejich produktů. Od roku 2000 se vývoz vinařství Tabernero zvýšil o 100%.